Кметовете бесни на концесионера, смятат че толерира Варненска област  Фрапорт

...
Кметовете бесни на концесионера, смятат че толерира Варненска област  Фрапорт
Коментари Харесай

„Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25

Кметовете гневни на концесионера, считат че толерира Варненска област

 „ Фрапорт туин остарял еърпорт “ АД счита да затвори летище „ Бургас “ за шест месеца през 2025 година, с цел да „ извърши планов ремонт “. По това време всички полети ще бъдат ориентирани към другия терминал, който се концесионира от компанията – летище „ Варна “. Това стана ясно през днешния ден на Националния конгрес за авио/транспортна съгласуваност и туризъм, който се организира в Интерхотел „ България “.

На срещата участва изп.директор доктор Франк Кванте, който обаче бе сбит. Отказа да приказва пред медиите, а пред участниците на срещата за следващ път се похвали с капиталовата стратегия на концесионера. Той твърдеше, че е зает и след късата презентация си потегли, без да отговори на нито един въпрос, а питанията към него бяха доста.

Според Кванте Южното Черноморие не било забавно за туристите и сезонът последователно се свивал.

От презентацията му обаче за пръв път стана обществено известна една смущаваща наклонност – летище „ Бургас “ малко по малко се обезкървява. Трафикът е паднал с 36 % от 2019 година насам.
 Това е част от презентацията на доктор Франк Кванте и демонстрира, че туристопотокът на летище Бургас е намалял с 36 % за четири години. Във Варна, където има над 10 целогодишни линии се е нараснал драстично
Представители на самолетни компании, които участваха на семинара алармираха и за различен проблем – че в Бургас нямало екипи, които да обслужват по-големи самолети и поради това всички искащи били насочвани към Варна.

Към северния град напълно са били насочени и турските авиолинии, които са имали интерес да открият авиовръзка сред Бургас и Истанбул.

„ Имахме преписка, съществуваше начален интерес и считам, че в случай че се случи ще отвори доста порти, тъй като ще свърже Бургас с едно от най-големите летища в света. Идеята беше това да се случи през идващия сезон, само че за жалост не може да влияем на концесионера на бургаското летище по кое време да прави ремонта си, тъй като те оповестиха, че ще затворят летището за много по-дълъг период. Общината прави всичко допустимо, само че постоянно опира до концесионера “, сподели Манол Тодоров, зам.-кмет на Бургас по бюджет и финанси.

 Той заяви, че към този момент са извършени диалози с Министерството на превоза и Министерството на туризма, откъдето ще се чака подпомагане, с цел да убедят „ Фрапорт “ да вземе друго решение.

Каква е реакцията на кметовете – очаквайте по-късно във Флагман.бг!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР